Qmusic

Q sounds better met wat growth hacking van Sprints & Sneakers!

Over dit project

Datum
28 Aug 2016
Klant
Alfred Norris
Categorie
Tags

About the project

Richting het einde van het jaar breekt de tijd aan van de lijstjes. Aangezien Qmusic de ambitieuze doelstelling had in 2020 om de grootste radiozender van Nederland te worden, kon een succesvolle campagne rondom de Q-top 1000 wel eens het laatste zetje in de rug zijn. We zijn super trots een bijdrage te hebben kunnen leveren aan het feit dat Q-music inmiddels marktleider is geworden in Nederland.

The Progressive

De uitdaging was om minimaal 5.000 ingevulde stemlijstjes te realiseren. Aansluitend op die doelstelling, was het ook aan ons de taak om zoveel mogelijk luisteraars te binden ten tijde van het uitzenden van de Q-top 1000.

Een dag voor het verstrijken van de deadline voor het invullen van de stemlijsten, hadden we nog net geen 5.000 lijstjes. We hadden daarom met het hele team de koppen bij elkaar gestoken om nog een eindsprint in te zetten én met succes. De eindstand: 5730 ingevulde stemlijsten! 🥳

_MG_0349-min
portfolio-custom-layout-02-image-02

Viral Giveaway

Viral giveway

Viral gaan ten tijde van corona.. ja we trokken alle registers open. Een beproefde tactiek is het opzetten van een viralcampagne. Wij als growth hackers zijn gek op exponentiële groei. Vanuit de growth mindset zijn we aan brainstormen gegaan en hadden we binnen no-time plannen voor een viral winactie.

 Hoe werkt nou zo’n viral give away campagne? 

 Een aantal zaken voor een succesvolle viral campagne zijn cruciaal:

01
Hallo
In dit geval was het een SONOS speaker set t.w.v. €458,-
02
Leuke dagprijzen
Door elke dag een winnaar te kiezen voor de Q-doucheradio, hielden we de deelnemers betrokken bij de race!
03
Tool & Management
Een tool om de giveaway te organiseren is belangrijk maar ook het managen van de resultaten

Uiteindelijk hebben we binnen 5 dagen de gehele actie opgezet. Van tracking, de viral campagne, betaalde campagnes via Facebook & Google, In-app communicatie, aanpassingen aan de website tot aan pop ups en push meldingen kunnen we stellen dat het project onder een gezonde tijdsdruk stond. Maar het resultaat mag er wezen!

Het Resultaat

0
Ingevulde lijsten
0
Bereikte personen
0
Gelijktijdige steams
0
% CTR