Qmusic

Q sounds better met growth hacking van Sprints & Sneakers!

Over dit project

Datum
01-11-2020
Klant
Qmusic

Qmusic marktleider met hulp van Sprints & Sneakers

Uitdaging: Marktleider van Nederland worden

Campagne: Q-top 1000 


Resultaat:

  • November 2020 beste maand ooit
  • Recordaantal online streams - 106.25% groei
  • 2.800.000 mensen
    bereikt door viraliteit in campagne
  • Recordaantal lijstjes ingevuld met 50% toename t.o.v. 2019

Hoe ging het?

De vraag

Qmusic heeft altijd de ambitieuze doelstelling gehad om de grootste radiozender van Nederland te worden. Hierbij kon een succesvolle campagne rondom de Q-top 1000 wel eens het laatste zetje in de rug zijn. We zijn super trots een bijdrage te hebben kunnen leveren aan het feit dat Q-music inmiddels marktleider is geworden in Nederland.

 

De case

Sprints & Sneakers werd gevraagd om de top 1000 op alternatieve manieren onder de aandacht te brengen naast de traditionele kanalen zoals abri’s en zendtijd op de radio. Een perfecte klus voor ons growth hacking team. Onze growth hackers hebben samen met het team van Q een brainstorm gehad en de backlog gevuld met slimme ideeën voor digitale groei. De kern van deze case is:

De campagne is onderverdeeld in 4 fases: pre-buzz, stemmen, luisteren en retentie

  • De campagne is onderverdeeld in 4 fases: pre-buzz, stemmen, luisteren en retentie
  • Optimaal gebruik maken van de bestaande database, communities, media en zoekvolumes voor optimale efficiëntie van de campagne
  • Het kosteneffectief en hyper targeted inzetten van gangbare digitale kanalen zoals Facebook en Google
  • Een viral element toevoegen waardoor de marketing wordt gedaan door de bestaande deelnemers van de Q-top 1000

 

Viral Giveaway

Viral giveway
Een beproefde tactiek is het opzetten van een viral campagne. Wij als growth hackers zijn gek op exponentiële groei. Vanuit de growth mindset zijn we aan het brainstormen gegaan en hadden we binnen no-time plannen voor een viral winactie.

 Hoe werkt nou zo’n viral give away campagne?  Een aantal zaken voor een succesvolle viral campagne zijn cruciaal:

01
Aantrekkelijke prijzen
Aantrekkelijke prijzen: In dit geval was het een SONOS speaker set t.w.v. €458,- en dagprijzen.
02
Een viral component
Een viral component : Triggers om de winactie te delen waardoor de deelnemers automatisch en gratis zorgden voor nieuwe deelnemers.
03
De juiste technologie
De juiste technologie: Een tool om de giveaway te organiseren is belangrijk maar ook het managen van de resultaten

De winactie duurde een week. Het viral-effect werd gecreëerd doordat deelnemers een scoreboard zagen bij de inlog omgeving op de website van Qmusic. Punten verzamelen kon op verschillende manieren. De meeste punten (200) verdiende je, wanneer je andere mensen ook liet stemmen op de Q-top 1000 en liet deelnemen aan de viral winactie. Verder konden de deelnemers punten (25) verdienen door onder andere de social media-kanalen te volgen. Om de viral campagne levendig te houden onder de deelnemers, hadden we naast de dagprijzen ook een uitgebreide e-mail flow opgezet, met een zestal berichten.

Het Resultaat

0 %
Meer lijsten ingevuld
0
Bereikte personen
0
% CTR

Reactie van de Project Lead

Uiteindelijk hebben we binnen 5 dagen de gehele actie opgezet. Van tracking, de viral campagne, betaalde campagnes via Facebook & Google, In-app communicatie, mail flows, aanpassingen aan de website tot aan pop ups en pushmeldingen kunnen we stellen dat het project onder een gezonde tijdsdruk stond. Maar het resultaat mag er wezen. Samen met het team van Q hebben we voor een all-time record van ingevulde lijstjes gezorgd en met zowel Google als via Facebook hebben wij een record aantal unieke personen bereikt tijdens de viral en luisterfase. Ook het aantal luisteraars brak de huidige records. Hierbij zaten we met simultane streams 50% hoger dan jaar geleden. We vonden de samenwerking erg leuk en hopen in de toekomst nog meer succesvolle acties op te zetten samen met Qmusic.

Interesse om met ons samen te werken?

Heb jij een uitdagend project en kunnen wij je helpen?