Lubbers Case

Lubbers Logistics x Sprints & Sneakers - 500% stijging in aantal leads voor 75% lagere kosten per lead

Over dit project

Datum
01-06-2021
Klant
Lubbers
Categorie

Lubbers Logistics x Sprints & Sneakers - 500% stijging in aantal leads voor 75% lagere kosten per lead

Uitdaging: Meer groei in omzet in traditionele markt

Context: transporteur zoekt meer business

Resultaat:

  • 75% daling in kosten per lead  
  • 500% stijging in aantal leads   
  • 125 aanvragen per maand
  • Grootste deal tot nu toe binnen gehaald €178.000 uit een aanvraag
  • ROI van 10 op investering in Sprints & Sneakers 

Hoe ging het?

De vraag

Lubbers Logistics is actief in de van oorsprong traditionele logistieke dienstverlening markt. De relatie met Sprints & Sneakers is ontstaan vanuit de behoefte om de marketing- en sales processen te digitaliseren en te professionaliseren. Daarnaast is er een interne startup binnen Lubbers opgericht waarvoor een dringende behoefte was aan het efficiënt en effectief opzetten van rendabele acquisitie kanalen.

De case

Uit onze audit van de toenmalige situatie bleek dat voordat we het acquisitieproces effectief kunnen inzetten er eerst verschillende optimalisaties doorgevoerd moest worden in zowel de website als de leadopvolging. Na deze optimalisaties doorgevoerd te hebben op basis van onze best practices werd het tijd om een stroom aan leads te genereren. Dit lukte vrijwel direct door kennis van de markt te combineren met de juiste experimenten waardoor Lubbers nu maandelijks meer dan 100 aanvragen via de website binnenkrijgt. Om nog meer uit deze aanvragen te halen is vervolgens geopteerd voor een volledige Hubspot implementatie waardoor de brug tussen marketing en sales geslagen werd en de rendabiliteit van de online inzet nog hoger werd.

Van omzet naar winst 

Return on ad spend is een veelgebruikt begrip. Een van de risico’s die we bij Sprints & Sneakers herkennen is het negeren van de marge op producten. Een variatie aan producten betekent een variatie aan marges, het enkel sturen op omzet terugkerend uit advertenties kan daardoor een vertekend beeld geven van de effectiviteit. Bijvoorbeeld: 

Een ROAS van 5 op een product met 20% marge is break-even, een ROAS van 5 met een product met een (netto) marge van 50%  

In plaats van te sturen op omzet optimaliseren we advertenties op winst. Door kostprijs, verzendkosten, handling kosten, retouren en zelfs onze agency kosten mee te nemen weten we exact wat een geïnvesteerde euro aan winst oplevert. Dit heeft geresulteerd in enerzijds een flinke stijging in omzet, maar misschien nog belangrijker een groei in winst.

Google Ads 

 

  • Wereldwijde dekking in Google gerealiseerd op een kosteneffectieve en relevante manier door inzet dynamische advertenties
  • Campagnestructuur op basis van bestaande en populaire vrachtroutes
  • Doorlopend datagedreven optimaliseren op basis van type dienst (zee, lucht, weg), verzendlocatie en bestemming
  • Inzet van B2B audience beta van Google voor uitfilteren van B2C aanvragen

Blauw: kosten per conversie 

Rood: Aantal aanvragen

Branche websites

Gebruik maken van branche platforms waar de doelgroep zich verzamelt en oriënteert om in te haken op bestaande netwerken voor additionele aanvragen zonder daarvoor te betalen

Data driven

Retargeting strategie op mensen die het quote formulier hebben ingevuld maar niet afgerond

Marketing & Sales Automation implementatie

Ondanks wij een grote fan zijn van google sheets, kunnen salesprocessen die gemanaged worden vanuit een excel vaak effectiever. Een professionaliseringsslag werd in dit geval niet alleen op het marketingvlak gemaakt. Met de implementatie van Hubspot hebben we niet alleen de journey van aanvraag tot offerte geoptimaliseerd, maar ook het sales proces inzichtelijk gemaakt. Met gesegmenteerde en gepersonaliseerde marketing & sales automation zijn we in staat de gegenereerde leads beter laten converteren. Het proces eindigt namelijk niet bij deal, maar bij terugkerende klant en ambassadeur van het merk.

 

Volledige marketing- en sales automation op basis van hubspot voor nog effectievere leadgeneratie en conversie.

Duurzaamheid

Het nieuwe kantoor van Lubbers is volledig zelfvoorzienend. Voor de nieuwe bedrijfshal is veel aandacht besteed aan duurzaamheid. Installaties zijn hiervoor bepalend. Zo is er een warmtebron aangebracht en zijn er 68 zonnepanelen op het dak geplaatst. Verder is het pand voorzien van een goed geïsoleerde buitenschil, daglicht regulering en bewegingssensoren op lichtarmaturen. De warmtebron zorgt voor een temperatuurbeheersing in de loods, wat belangrijk is voor bepaalde type goederen, met name uit de farmaceutische industrie.

Het Resultaat

0 %
daling in kosten per lead
0 %
Stijging in aantal leads
0
aantal aanvragen per maand
0
Grootste dealsize tot nu toe
0
ROI op investering Sprints and Sneakers

Reactie van de Project Lead

“Ons werk voor Lubbers is exemplarisch voor hoe een van oorsprong traditionele markt kan profiteren van de hedendaagse mogelijkheden. Door de markt goed te leren kennen, korte lijntjes met de sales afdeling en onze slimme growth hacks heeft Lubbers nieuwe markten kunnen aanboren en de pijplijn weten te vergroten en verbreden.”

Interesse om met ons samen te werken?

Heb jij een uitdagend project en kunnen wij je helpen?